Moestuinlessen

  1. Home
  2. Docs
  3. Moestuinlessen
  4. Moestuinlessen 2022
  5. Moestuinles 23 week 31

Moestuinles 23 week 31

Wat is er afgelopen week gebeurd

Afgelopen week hebben we weer een hoop bladgroenten in de bedden gezet. Zeker als de plantjes wat jonger zijn kan het best een uitdaging zijn om de verschillende groenten van elkaar te onderscheiden. In de les hebben we er een aardige uitdaging aan gehad om de plantjes te herkennen. Met een beetje goed kijken naar de bladeren van de volwassen planten lukt het toch aardig om de andijvie met de meer gekartelde bladeren te onderscheiden van de paksoi die wat meer ronde bladeren heeft.

Wat gaan we deze week doen

Deze week gaan we verder met het onderhouden van de tuin en maken we bedden klaar voor de kruiden die we volgende week weer gaan zaaien. In het teeltplan zie je eigenlijk dat je vergelijkbare groenten en kruiden in het voor- en najaar op de tuin kunt zetten. In de zomer heb je dan vooral de vruchtgewassen die echt het daglicht en de warmte van de zomer nodig hebben. De komende weken zullen we dus wel vaker nieuwe groenten en kruiden planten en zaaien die we ook in het voorjaar al een keer op de tuin gehad hebben.

 

Week 31     Wat
Planten
Zaaien
Oogsten Bosui, bieten, kruiden, snijbiet, courgettes, venkels, worteltjes, prei, spitskool, paksoi, tomaten, sla en aardappels. Vergeet ook niet de bloemen te plukken.

In de kennisbank bij plantinformatie vind je uitgebreide informatie over de groenten die we dit jaar gaan telen. Hier vind je ook informatie over het bewaren van groenten. We oogsten nu zoveel groenten dat het fijn is als je weet hoe je ze het beste kunt bewaren.

Hoe lok je wilde bijen naar de tuin?

Op onze tuin in Zeist heeft Truus Kortenhorst een gastles gegeven over wilde bijen op de tuin en het belang van biodiversiteit.  Truus is zelf ook fervent moestuinder en is daarnaast verbonden aan de werkgroep Zeist Zoemt Duurzaam. In dit artikel lees je meer over het belang van wilde bijen op de tuin en hoe je deze mooie en nuttige beestjes naar de tuin kunt lokken.