Moestuinlessen

  1. Home
  2. Docs
  3. Moestuinlessen
  4. Moestuinlessen 2022
  5. Moestuinles 39 week 47

Moestuinles 39 week 47

Wat is er afgelopen week gebeurd

Afgelopen week heeft het tot wel -5 graden gevroren en dat was te zien op de tuin. De veldsla, spinazie en palmkool bedekt met een laagje ijs gaven mooie winterse beelden. Afgelopen weekend hebben we ook de op een na laatste les gehad en komt het tuindersseizoen deze week echt tot een einde. We hebben weer wat voorbereidingen gedaan om de tuin winterklaar achter te laten en we hebben weer een mooie oogst van het land gehaald.

De laatste les!

Deze week gaan we afscheid nemen van de tuin en van elkaar. Vaak is zo’n laatste dag toch best druk. De zandzakken mogen weer rondom de vakken worden gelegd voor zover dat nog niet is gedaan. Het gereedschap mag schoon en netjes in de krat, de waterslangen leeg en/of losgekoppeld tegen de vorst en natuurlijk mag de laatste oogst mee naar huis. Op verschillende tuinen is er door jullie iets georganiseerd, zo wordt er op de ene tuin soep gemaakt of gekookt en op de andere tuin neemt iedereen iets lekkers mee van thuis. Zo maken we er samen een gezellige laatste les van. Wij kijken in elk geval terug op een geweldig jaar en willen jullie hiervoor hartelijk bedanken!

Week 47 Wat
Zaaien Lege bedden opvullen met mulch.
Oogsten Pastinaak, palmkool, boerenkool, peterselie, div. kruiden, snijbiet, radijs, meiraap, wortel, aardpeer, knolselderij, raapsteel, spinazie, winterkers en rammenas.

In de kennisbank bij plantinformatie vind je uitgebreide informatie over de groenten die we dit jaar gaan telen. Hier vind je ook informatie over het bewaren van groenten.

Afsluiting seizoen
Na dit weekend gaan we elkaar niet meer zien tot maart en kunnen we net zoals de tuin even rust nemen. Achter de schermen bij de Tuinders gebeurt er echter nog veel. Zo wordt er een mooi nieuw teeltplan gemaakt, worden er nieuwe bestellijsten voor plantgoed, pootgoed en zaaigoed gemaakt en wordt er natuurlijk nieuwe compost besteld zodat we er volgend jaar weer vol tegen aan kunnen! Ook zijn we druk bezig met uitbreiding van onze tuinen in o.a. Almere en Doorn.

In december ontvangen jullie van ons per mail nog een mooi naslagwerk met alle moestuinlessen van afgelopen jaar inclusief de reader. Daarnaast voor de mensen die dat nog niet hebben gedaan willen we graag de enquête nog een keer onder de aandacht brengen. Het is voor ons erg fijn om feedback te krijgen zodat we dit mee kunnen nemen in het volgende jaar. De enquête is hier nog in te vullen: Feedback de Tuinders 2022.

Inschrijving seizoen 2023

Vanaf deze week is het ook mogelijk om je in te schrijven voor volgend seizoen. We brengen jullie hier graag als eerste van op de hoogte! Voor de inschrijving voor volgend jaar kun je terecht op de Tuinen. We zouden het ook erg leuk vinden als je nog een review over de Tuinders achter zou willen laten op Google en/of Facebook.

We nemen afscheid van een fantastisch teeltjaar. Alle tuinen hebben er gedurende het hele jaar prachtig bij gestaan. Er is goed van gegeten en er hebben veel gesprekken plaats gevonden. In ecosystemen staat alles met elkaar in verband, kleine details met grote effecten. We willen jullie bedanken voor jullie tomeloze enthousiasme, inzet, nieuwsgierigheid, openheid, liefde en verbondenheid die zich heeft mogen uiten in prachtige tuinen!