Stadstuin Plutodreef

  1. Home
  2. Docs
  3. Stadstuin Plutodreef
  4. Moestuinlessen
  5. Moestuinles 15 week 23

Moestuinles 15 week 23

Wat is er afgelopen week gebeurd

De afgelopen week zijn Annemarie (Zeist), Mirjam (Plutodreef) en Merijn (Zuilen) met jullie aan de slag gegaan. Er is een nieuw kruidenbed aangeplant, bieten en venkel zijn de grond ingegaan, bleekselderij, radicchio en groenlof. We zijn aan het zoeken naar plekjes en aan het experimenteren geslagen met intercropping, zo staan er tussen de tomaten in Zuilen en Zeist radijsjes en bij Plutodreef verschillende slakroppen.

De houtsnippers fleuren de paden op, wel hebben we van de locaties het verzoek gekregen om een beetje door te scheppen, de hoop neemt namelijk best veel ruimte in beslag op het erf.

Wist je dat je met de grote bladen van de koolrabi heel lekker kan wokken

Wat gaan we deze week doen

Deze week staat in het thema van herhaling en achterstanden wegwerken. We gaan alleen wortels zaaien en hebben daardoor extra de tijd om bij wat dingen stil te staan waar we de afgelopen weken aan voorbij zijn gerend. We staan stil bij composteren, bedden schoonmaken en water geven.

Oogsten: rucola, radijs, meiraapjes, kruiden, andijvie, sla, snijbiet en koolrabi

Groenafval en onkruid

De afgelopen weken zijn we in een stroomversnelling geraakt. Het is lekker warm, de zon schijnt groenten en onkruid groeien hard door. We produceren meer en meer groenafval, die we gaan composteren, Nu alles zo hard groeit is het belangrijk dat we scherp blijven op het onkruid. De tuinen liggen er prachtig bij en dat gaan we zo houden met elkaar. Ook produceren we meer groenresten, die op de compost hoop mogen, we blijven groen en bruin materiaal mengen en het is ook belangrijk om het goed vochtig te houden.

Voor hen die willen kunnen nog een keer hoofdstuk 4 onkruid en hoofdstuk 7 composteren van de reader doorbladeren. Als laatste willen we nog kwijt dat jullie super goed bezig zijn met water geven. Blijf die vinger in de grondsteken en bij twijfel liever een keer extra water geven dan te weinig.

4. Onkruid

7. Composteren

Praktische informatie
Tijd Wat
5 min Welkom
5 min Indeling en taakverdeling
5-10 min Uitleg taken en themabehandeling
– Bedden verzorgen
– Bedden voorbereiden
– Planten en zaaien
– Oogsten
35-40 min Aan de slag
10 min Pauze momentje en wissel
5-10 min Taken herverdelen en uitleg
35-40 min Aan de slag
5 min Spullen opruimen en afsluiten