Stadstuin Plutodreef

  1. Home
  2. Docs
  3. Stadstuin Plutodreef
  4. Moestuinlessen
  5. Moestuinles 30 week 38

Moestuinles 30 week 38

Wat is er afgelopen week gebeurd

We zijn de tuin mooi aan het onderhouden, de bedden (80cm) worden weer breder gemaakt en de paden weer wat smaller (30cm) Met dat we meer dan genoeg wortels hebben hebben we de boerenkool en palmkool meer ruimte gegeven.

Wat gaan we deze week doen

Deze week staan we stil bij het begin van de herfst. Op de Tuinen Plutodreef en Zuilen hebben we schaduwrijke stukken die we gaan inzaaien met schaduwminnende bloemen. De Winterrogge die we op de lege bedden gaan zaaien is helaas nog steeds niet binnen, dus voor nu blijven we nog even mulchen met gewasresten.

Oogsten
Wortels, boontjes, pluk sla, bietjes, , kruiden, savooie kolen,  spinazie, raapstelen en de laatste oogsten van courgette venkels, radicchio, groenlof en maïs.

Begin van de herfst

22 september om 21:20u was de Herfstequinox. Het moment dat dag en nacht weer even lang zijn, en de herfst officieel begonnen is. De komende drie maanden zullen de dagen nog korter worden, tot 21 december. Onze planten krijgen dan ook veel minder licht en daarom kunnen we nu geen vruchtdragende gewassen meer zaaien en planten. Daarvoor is er gewoonweg te weinig licht en warmte.
De herfst kenmerkt zich door het terugtrekken van de natuur die zich begint voor te bereiden op een rustperiode in de winter. Nadat ze zich in al haar uitbundigheid heeft laten zien bereidt ze zich voor om in zichzelf te keren. De bladeren zullen vallen en de zaden bedekken die zijn uitgestrooid en zo bereid de natuur zich stiekem alweer voor om zichzelf in al haar uitbundigheid weer te kunnen tonen als de tijd daar rijp voor is. Het is een mooie tijd om stil te staan bij alle successen van dit jaar en om je te bezinnen op de dingen die je volgend jaar anders wilt doen. En geniet ook vooral van de prachtige kleuren die de herfst brengt.

Oogstfeest 26 september

Op 26 september van 13:00 – 16:00 uur is er Oogstfeest op stadstuin Plutodreef. Alle groepen op de Plutodreef organiseren activiteiten en verzorgen verschillende lekkere hapjes. Jullie zijn van harte uitgenodigd en neem vooral vrienden en familie mee. Zelf organiseren we een workshop inmaken waar jullie kosteloos aan deel kunnen nemen. Wij zorgen voor alle materialen. Wij kijken er erg naar uit!