1. Home
  2. Docs
  3. Stadstuin Zuilen
  4. Moestuinlessen
  5. Moestuinles 28 week 36

Moestuinles 28 week 36

Wat is er afgelopen week gebeurd

We zijn lekker aan het genieten van onze tuin. De bloemen in de border gaan mooi en de tuin staat het nog vol met groenten. We houden het onkruid nog steeds bij en nemen weer eens de tijd om de composthoop te keren.

Wat gaan we deze week doen

Met dat het planten en zaaien erop zit valt er best een flinke klus weg. Kijk als je op de tuin bent een keer in het teeltplan en zoek de verschillen tussen papier en werkelijkheid. ‘’The best laid plans by mouse and men often go awry.’’ We hebben een en ander aan moeten passen en niet alle groenten staan op de plekken waar we ze bedacht hadden, maar het resultaat is niets om over te klagen.

Oogsten
Wortels, courgette, boontjes, snijbiet, bietjes, venkel, radicchio, groenlof, Savoie kool, slamix plukken en diverse kruiden
Onkruidvrij het najaar in

We gaan ons langzaamaan voorbereiden op het najaar. Qua onkruid doen we het echt super goed! September is een maand waar je goed bij wil zijn met onkruid. Doordat het (traditioneel) natter wordt in de herfst krijg je minder kansen om efficiënt te schoffelen. Om goed te kunnen schoffelen heb je droog, warm weer nodig. Het is dus fijn om te zorgen dat je de herfst zo goed mogelijk onkruidvrij in gaat. Anders zal je toch vaker zelf moeten gaan wieden. In de herfst zal de dag- en nachttemperatuur weer meer gaan verschillen. Ook wordt het weer, met regen en wind wat grilliger. Om ons hierop voor te bereiden kunnen we alvast de doeken gaan uitzoeken en zorgen dat die alvast klaar liggen om hierop te anticiperen. 

Blader nog eens hoofdstuk 3 van de reader door: Wie heeft er van mijn plantje gegeten? Ziekte en plagen. Wat hebben we allemaal al voorbij zien komen dit jaar?