1. Home
  2. Docs
  3. Stadstuin Zuilen
  4. Moestuinlessen
  5. Moestuinles 32 week 40

Moestuinles 32 week 40

Wat is er afgelopen week gebeurd

Afgelopen week zijn we begonnen met de lege bedden met winterrogge in te zaaien als vanggewas. Zo zorgen we ook in de winter voor onze bodem. De dagen worden korter, kouder en natter, maar geregeld zit er nog een prachtige dag tussen. Het is echt herfstweer.

Wat gaan we deze week doen

De komende weken staan in het teken van de tuin opruimen en inzaaien met winterrogge. We blijven lekker oogsten, maar elke week zal het wat minder worden. Zo zullen we waarschijnlijk binnenkort afscheid nemen van de courgettes voor dit jaar.

Oogsten
Wortels, boontjes, pluk sla, bietjes, kruiden, spinazie, raapstelen, venkel, bloemkolen, snijbiet, andijvie, peterselie en vergeet de border niet!
Samenvatting van de zomer

Er zijn twee dingen die de meeste invloed hebben op een tuin, de schaduw van de Tuinder en het weer. De eerste betreft de aandacht die de tuinder aan de tuin geeft. Op het tweede, het weer, heeft een tuinder veel minder invloed. Het KNMI heeft een samenvatting voor het weer van afgelopen zomer geschreven. Het is een interessante terugblik, helemaal als je het kan koppelen aan het nieuws met uitschieters als de valwind op de Utrechtse Heuvelrug en natuurlijk de overstromingen in Limburg.

KNMI Zomer 2021

Van de KNMI website hebben we ook 3 verschillende grafieken opgezocht over de gemiddelde temperatuur, neerslag en zonuren.