De Tuinders start in maart 2023 met een gezamenlijke biologische moestuin in Doorn!

Volgend jaar leren moestuinieren en je eigen biologische groenten en kruiden verbouwen?! In Doorn starten we zondag 5 maart 2023 met onze moestuincursus XL. Lekker actief met een groep buiten aan de gang op een prachtige tuin op een voormalig boerderij vlakbij landgoed Sandenburg.

Samen leer je succesvol moestuinieren en neem je 30 weken een lokaal, lekker en gezond groentepakket mee naar huis. Met de moestuincursus van de Tuinders wordt moestuinieren leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Wil jij ook actief aan de slag en genieten van zelf geteelde biologische groenten? Meld je dan aan via onderstaande inschrijfformulier.

Tuin Doorn

Tuin Doorn is gelegen aan de Zuylesteinseweg, aan de rand van het historische dorp Amerongen. Het oude dorp Amerongen heeft een rijke geschiedenis als agrarische dorp, met name in de tabaksteelt.  Verder is het vooral bekend om het schitterende kasteel Amerongen en, bij wielerliefhebbers, om de ”Amerongse Berg”. Op de grond van een voormalige boerderij aan de Zuylesteinseweg realiseren we een duurzame moestuin. De huidige bewoners houden geen vee meer en willen graag bijdragen aan een verbetering van de biodiversiteit en duurzaamheid in het algemeen. Daarom mogen wij er een gezamelijke moestuin aanleggen en zal het overige deel van het perceel bloemenweide worden, aangevuld met oude appel -en perenbomen. In de moestuin kunnen omwonenden onder professionele begeleiding eigen groenten en kruiden telen.

Ons aanbod voor deelname
  • Deelname aan een tuindersgroep van 20 personen waarmee gezamenlijk met professionele begeleiding op een duurzame wijze eigen groenten en kruiden worden geteeld op een moestuin van 500 m2.*
  • Flexibiliteit in aanwezigheid. Kan je een keer niet, bijvoorbeeld vanwege andere afspraken of vakantie? Dat kan best, zolang het werk maar eerlijk verdeeld wordt binnen de groep.
  • Deelnameperiode van 1 maart t/m 30 november 2023 (39 weken) op locatie Doorn, Sandenburgerlaan 6, 3941 ME Doorn.
  • Gedurende de hele deelnameperiode wekelijks op zondagochtend twee uur praktijkbegeleiding van een ervaren tuinder.
  • Minimaal 30 weken eigen geteelde biologische groenten en kruiden waarvan de wekelijkse opbrengst per deelnemer voorziet in een groot deel van de wekelijkse behoefte voor een gemiddeld huishouden.**
  • Toegang tot de tuin van maandag t/m zondag van zonsopgang tot zonsondergang (locatie Doorn) inclusief biologisch plantgoed, tuinmaterialen en gereedschap.
  • Toegang tot de online kennisbank van de Tuinders, met daarin een naslagwerk, de wekelijkse lesstof en de gedeelde agenda. 
  • Deelnamekosten: € 17,50 per week, € 75 per maand, 9 maanden totaal € 675 inclusief btw.
  • De totale deelnamekosten worden gespreid betaald over negen maanden.
  • Herroepingsrecht van deelname is 14 dagen na de eerste betaling.
Meld je aan en geniet dit jaar van zelf geteelde biologische groenten!

Heb je nog vragen over ons aanbod? Mail ons via info@detuinders.nl en je hoort snel van ons.

*Mogelijkheid voor duo-deelname waarbij je de inschrijving deelt met iemand anders, jullie afwisselend naar de begeleiding komen en de oogst voor één deelnemer samen delen. Interesse in duo-deelname? Stuur hiervoor een bericht naar info@detuinders.nl.

**De wekelijkse opbrengst kan wisselen en is naast liefde en aandacht ook afhankelijk van omgevingsfactoren en weersomstandigheden.

Meld je hier aan

19 van de 20 plaatsen beschikbaarDe inschrijving voor deelname is uitverkocht