De Tuinders start in maart 2024 weer met de gezamenlijke biologische moestuin in Almere!

Dit jaar leren moestuinieren en je eigen biologische groenten en kruiden verbouwen?! In Almere starten we zaterdagochtend 2 maart 2024 met onze moestuincursus XL. Lekker actief met een groep buiten aan de gang op een prachtige tuin op een voormalig biologische akker in Almere Oosterwold.

Samen leer je succesvol moestuinieren en neem je 30 weken een lokaal, lekker en gezond groentepakket mee naar huis. Met de moestuincursus van de Tuinders wordt moestuinieren leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Wil jij ook actief aan de slag en genieten van zelf geteelde biologische groenten? Meld je dan aan via onderstaande inschrijfformulier.

AlmereOosterwold_1

Tuin Oosterwold ligt aan een bosrand nabij de A6, ten zuiden van de stad Almere. Oosterwold is een groot gebied tussen Almere en Zeewolde waar bewoners hun eigen (groene) leefomgeving vormgeven. Er zijn een aantal spelregels, 1 daarvan is dat 50% van je grond besteed wordt aan stadslandbouw. Zo ook 50% van de bedrijfskavel van Wetlantec die duurzame waterzuiveringen maakt. Dit gezamenlijke moestuinproject op de kavel bij Wetlantec is voor hen het startpunt voor het geven van een waardevolle invulling aan hun stadslandbouw grond. Proef aan het doe-het-zelf karakter van Oosterwold en kweek je eigen biologische groenten!

Ons aanbod voor deelname
  • Deelname aan een tuindersgroep van 20 personen waarmee gezamenlijk met professionele begeleiding op een duurzame wijze eigen groenten en kruiden worden geteeld op een moestuin van 500 m2.*
  • Flexibiliteit in aanwezigheid: kan je een keer niet, bijvoorbeeld vanwege andere afspraken of vakantie? Dat kan best, zolang het werk maar eerlijk verdeeld wordt binnen de groep.
  • Deelnameperiode van 2 maart t/m 23 november 2024 (39 weken) op locatie Oosterwold, De Held 26, 1349 GC Almere.
  • Praktijkbegeleiding: gedurende de hele deelnameperiode wekelijks op zaterdagochtend twee uur praktijkbegeleiding van een ervaren tuinder.
  • Minimaal 30 weken eigen geteelde biologische groenten en kruiden waarvan de wekelijkse opbrengst per deelnemer voorziet in een groot deel van de wekelijkse behoefte voor een gemiddeld huishouden.**
  • Toegang tot de tuin van maandag t/m zondag van zonsopgang tot zonsondergang inclusief biologisch zaai- en plantgoed, tuinmaterialen en gereedschap.
  • Toegang tot de online kennisbank van de Tuinders, met daarin een naslagwerk en de wekelijkse lesstof. 
  • Deelnamekosten: € 17,50 per week, € 75 per maand, 9 maanden totaal € 675 inclusief btw.
  • Gespreid betalen: de totale deelnamekosten worden gespreid betaald over negen maanden.
  • Herroepingsrecht van deelname is 14 dagen na de eerste betaling.
Meld je aan en geniet dit jaar van zelf geteelde biologische groenten!

Heb je nog vragen over ons aanbod? Mail ons via info@detuinders.nl en je hoort snel van ons.

*Mogelijkheid voor duo-deelname waarbij je de inschrijving deelt met iemand anders, jullie afwisselend naar de begeleiding komen en de oogst voor één deelnemer samen delen. Interesse in duo-deelname? Stuur hiervoor een bericht naar info@detuinders.nl.

**De wekelijkse opbrengst kan wisselen en is naast liefde en aandacht ook afhankelijk van omgevingsfactoren en weersomstandigheden.

 

Meld je hier aan

10 van de 20 plaatsen beschikbaar

We zijn begonnen en er zijn nog plekken beschikbaar. Wil je dit jaar nog met ons meedoen? Stuur een bericht via info@detuinders.nl en je hoort snel van ons.