De Tuinders start in maart 2024 weer met de gezamenlijke biologische moestuin op Stadstuin Plutodreef te Utrecht!

Dit jaar leren moestuinieren en je eigen biologische groenten en kruiden verbouwen?! In samenwerking met Utrecht Natuurlijk starten we bij Stadstuin Plutodreef op zondag 3 maart 2024 met onze moestuincursus XL. Lekker actief met een groep buiten aan de gang op een tuin vlak bij Fort Blauwkapel.

Samen leer je succesvol moestuinieren en neem je 30 weken een lokaal, lekker en gezond groentepakket mee naar huis. Met de moestuincursus van de Tuinders en Utrecht Natuurlijk wordt moestuinieren leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Wil jij ook lekker aan de slag en genieten van zelf geteelde biologische groenten? Meld je dan aan via onderstaande inschrijfformulier.

un 600x250

Stadstuin Plutodreef is een mooie, verborgen en groene tuin in Overvecht Zuid. Er zijn meerdere tuingroepen actief in de moestuinen. Daarnaast is er een bijenstal en wonen er een aantal kippen, die door een groep wijkbewoners worden verzorgd. In de boshoek, aan de rand van de tuin, zijn diverse plekken gemaakt waar vogels, egels en insecten goed kunnen vertoeven. Als het hek open staat, ben je van harte welkom om onze tuin te bezichtigen of te genieten van de rust en het groen.

De stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk zijn ideale plekken om kennis te maken met een groene en gezonde stad, de natuur, biodiversiteit en duurzame voedselproductie.

Ons aanbod voor deelname
  • Deelname aan een tuindersgroep van 20 personen waarmee gezamenlijk met professionele begeleiding op een duurzame wijze eigen groenten en kruiden worden geteeld op een moestuin van 500 m2.*
  • Flexibiliteit in aanwezigheid: kan je een keer niet, bijvoorbeeld vanwege andere afspraken of vakantie? Dat kan best, zolang het werk maar eerlijk verdeeld wordt binnen de groep.
  • Deelnameperiode van 3 maart t/m 24 november 2024 (39 weken) op locatie Stadstuin Plutodreef, Plutodreef 9, 3561 PX Utrecht.
  • Praktijkbegeleiding: gedurende de hele deelnameperiode wekelijks op zondagmiddag twee uur praktijkbegeleiding van een ervaren tuinder.
  • Minimaal 30 weken eigen geteelde biologische groenten en kruiden waarvan de wekelijkse opbrengst per deelnemer voorziet in een groot deel van de wekelijkse behoefte voor een gemiddeld huishouden.**
  • Toegang tot de tuin van maandag t/m zondag van zonsopgang tot zonsondergang inclusief biologisch zaai- en plantgoed, tuinmaterialen en gereedschap.
  • Toegang tot de online kennisbank van de Tuinders, met daarin een naslagwerk en de wekelijkse lesstof. 
  • Deelnamekosten: € 17,50 per week, € 75 per maand, 9 maanden totaal € 675 inclusief btw.
  • Gespreid betalen: de totale deelnamekosten worden gespreid betaald over negen maanden.
  • Herroepingsrecht van deelname is 14 dagen na de eerste betaling.
Meld je aan en geniet dit jaar van zelf geteelde biologische groenten!

Heb je nog vragen over ons aanbod? Mail ons via info@detuinders.nl en je hoort snel van ons.

*Mogelijkheid voor duo-deelname waarbij je de inschrijving deelt met iemand anders, jullie afwisselend naar de begeleiding komen en de oogst voor één deelnemer samen delen. Interesse in duo-deelname? Stuur hiervoor een bericht naar info@detuinders.nl.

**De wekelijkse opbrengst kan wisselen en is naast liefde en aandacht ook afhankelijk van omgevingsfactoren en weersomstandigheden.

Meld je hier aan

3 van de 20 plaatsen beschikbaar

We zijn begonnen en er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Wil je dit jaar nog met ons meedoen? Stuur een bericht via info@detuinders.nl en je hoort snel van ons.