De Tuinders start in maart 2024 weer met de gezamenlijke biologische moestuin op Stadstuin Zuilen te Utrecht!

Dit jaar leren moestuinieren en je eigen biologische groenten en kruiden verbouwen?! In samenwerking met Utrecht Natuurlijk starten we bij Stadstuin Zuilen op zondag 3 maart 2024 met onze moestuincursus XL. Lekker actief met een groep buiten aan de gang op een tuin vlakbij Slot Zuylen.

Samen leer je succesvol moestuinieren en neem je 30 weken een lokaal, lekker en gezond groentepakket mee naar huis. Met de moestuincursus van de Tuinders en Utrecht Natuurlijk wordt moestuinieren leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Wil jij ook lekker aan de slag en genieten van zelf geteelde biologische groenten? Meld je dan aan via onderstaande inschrijfformulier.

un 600x250

Stadstuin Zuilen is een mooi stukje natuur in het noorden van Utrecht, in de wijk Noordwest. Stap de tuin binnen en geniet van het groen, de rust en de stilte om je heen. Bewonder de verschillende moestuinen en snuif de geuren van de tuin op. Als de hekken open staan, ben je van harte welkom om een wandeling te maken of te picknicken aan een van onze tafels. In het tuinseizoen is ook de theetuin regelmatig open. Geniet dan van deze mooie tuin onder het genot van wat lekkers.

De stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk zijn ideale plekken om kennis te maken met een groene en gezonde stad, de natuur, biodiversiteit en duurzame voedselproductie.

Ons aanbod voor deelname
  • Deelname aan een tuindersgroep van 20 personen waarmee gezamenlijk met professionele begeleiding op een duurzame wijze eigen groenten en kruiden worden geteeld op een moestuin van 500 m2.*
  • Flexibiliteit in aanwezigheid: kan je een keer niet, bijvoorbeeld vanwege andere afspraken of vakantie? Dat kan best, zolang het werk maar eerlijk verdeeld wordt binnen de groep.
  • Deelnameperiode van 3 maart t/m 24 november 2024 (39 weken) op locatie Stadstuin Zuilen, Daalseweg 150/150A, 3555 SW Utrecht.
  • Praktijkbegeleiding: gedurende de hele deelnameperiode wekelijks op zondagochtend twee uur praktijkbegeleiding van een ervaren tuinder.
  • Minimaal 30 weken eigen geteelde biologische groenten en kruiden waarvan de wekelijkse opbrengst per deelnemer voorziet in een groot deel van de wekelijkse behoefte voor een gemiddeld huishouden.**
  • Toegang tot de tuin van maandag t/m zondag van zonsopgang tot zonsondergang inclusief biologisch zaai- en plantgoed, tuinmaterialen en gereedschap.
  • Toegang tot de online kennisbank van de Tuinders, met daarin een naslagwerk en de wekelijkse lesstof. 
  • Deelnamekosten: € 17,50 per week, € 75 per maand, 9 maanden totaal € 675 inclusief btw.
  • Gespreid betalen: de totale deelnamekosten worden gespreid betaald over negen maanden.
  • Herroepingsrecht van deelname is 14 dagen na de eerste betaling.
Meld je aan en geniet dit jaar van zelf geteelde biologische groenten!

Heb je nog vragen over ons aanbod? Mail ons via info@detuinders.nl en je hoort snel van ons.

*Mogelijkheid voor duo-deelname waarbij je de inschrijving deelt met iemand anders, jullie afwisselend naar de begeleiding komen en de oogst voor één deelnemer samen delen. Interesse in duo-deelname? Stuur hiervoor een bericht naar info@detuinders.nl.

**De wekelijkse opbrengst kan wisselen en is naast liefde en aandacht ook afhankelijk van omgevingsfactoren en weersomstandigheden.

Meld je hier aan

0 van de 20 plaatsen beschikbaar

Bedankt voor je interesse. In Utrecht zijn op Stadstuin Plutodreef nog wel een aantal plekken beschikbaar. Anders komen er volgend seizoen weer plekken beschikbaar en mogelijk ook nieuwe tuinen bij. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven.