De Tuinders start in maart 2024 weer met de gezamenlijke biologische moestuin op Dorpsboerderij de Brink te Zeist!

Dit jaar leren moestuinieren en je eigen biologische groenten en kruiden verbouwen?! Bij Dorpsboerderij de Brink in Zeist starten we zaterdag 2 maart 2024 met onze moestuincursus XL. Lekker actief met een groep buiten aan de gang op een tuin tussen de boerderijdieren.

Samen leer je succesvol moestuinieren en neem je 30 weken een lokaal, lekker en gezond groentepakket mee naar huis. Met de moestuincursus van de Tuinders wordt moestuinieren leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Wil jij ook lekker aan de slag en genieten van zelf geteelde biologische groenten? Meld je dan aan via onderstaande inschrijfformulier.

Kinderboerderij de Brink Zeist

Dorpsboerderij de Brink biedt de mogelijkheid om dichtbij huis te recreëren in een prachtige groene omgeving. Op ruim 2.5 hectare vind je hier ruimte voor ontmoeting, ontspanning en inspiratie. Hier kom je in contact met duurzaam leven en werken, dieren én natuur en kun je genieten van onze activiteiten, producten en horeca. Dorpsboerderij de Brink zet zich in om mensen weer in contact te brengen met natuur. Daarnaast vinden we het belangrijk om bezoekers te leren waar ons voedsel vandaan komt en willen we sociale en culturele integratie bevorderen. Graag inspireren en faciliteren wij inwoners en organisaties van Zeist in hun eigen bijdrage aan een duurzame leefomgeving en inclusieve samenleving. Wij worden blij als we zien dat mensen in beweging komen! Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Ons aanbod voor deelname
  • Deelname aan een tuindersgroep van 20 personen waarmee gezamenlijk met professionele begeleiding op een duurzame wijze eigen groenten en kruiden worden geteeld op een moestuin van 500 m2.*
  • Flexibiliteit in aanwezigheid: kan je een keer niet, bijvoorbeeld vanwege andere afspraken of vakantie? Dat kan best, zolang het werk maar eerlijk verdeeld wordt binnen de groep.
  • Deelnameperiode van 2 maart t/m 23 november 2024 (39 weken) op locatie Dorpsboerderij de Brink, Kroostweg 7, 3704 EA Zeist.
  • Praktijkbegeleiding: gedurende de hele deelnameperiode wekelijks op zaterdagochtend twee uur praktijkbegeleiding van een ervaren tuinder.
  • Minimaal 30 weken eigen geteelde biologische groenten en kruiden waarvan de wekelijkse opbrengst per deelnemer voorziet in een groot deel van de wekelijkse behoefte voor een gemiddeld huishouden.**
  • Toegang tot de tuin van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur inclusief biologisch zaai- en plantgoed, tuinmaterialen en gereedschap.
  • Toegang tot de online kennisbank van de Tuinders, met daarin een naslagwerk en de wekelijkse lesstof. 
  • Deelnamekosten: € 17,50 per week, € 75 per maand, 9 maanden totaal € 675 inclusief btw.
  • Gespreid betalen: de totale deelnamekosten worden gespreid betaald over negen maanden.
  • Herroepingsrecht van deelname is 14 dagen na de eerste betaling.
Meld je aan en geniet dit jaar van zelf geteelde biologische groenten!

Heb je nog vragen over ons aanbod? Mail ons via info@detuinders.nl en je hoort snel van ons.

*Mogelijkheid voor duo-deelname waarbij je de inschrijving deelt met iemand anders, jullie afwisselend naar de begeleiding komen en de oogst voor één deelnemer samen delen. Interesse in duo-deelname? Stuur hiervoor een bericht naar info@detuinders.nl.

**De wekelijkse opbrengst kan wisselen en is naast liefde en aandacht ook afhankelijk van omgevingsfactoren en weersomstandigheden.

Meld je hier aan

0 van de 20 plaatsen beschikbaar

Bedankt voor je interesse. De inschrijving voor dit seizoen is gesloten. Volgend jaar komen er weer plekken beschikbaar en mogelijk ook nieuwe tuinen bij. Volg ons op social media om de hoogte blijven.