De Tuinders start in maart 2024 weer met de gezamenlijke biologische moestuin in Dreumel!

Dit jaar leren moestuinieren en je eigen biologische groenten en kruiden verbouwen?! In Dreumel starten we zaterdag 2 maart 2023 met onze moestuincursus XL. Lekker actief met een groep buiten aan de gang op een prachtige tuin bij Zorgboerderij de Wettering.

Samen leer je succesvol moestuinieren en neem je 30 weken een lokaal, lekker en gezond groentepakket mee naar huis. Met de moestuincursus van de Tuinders wordt moestuinieren leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Wil jij ook actief aan de slag en genieten van zelf geteelde biologische groenten? Meld je dan aan via onderstaande inschrijfformulier.

PHOTO-2022-07-04-14-58-07

Zorgboerderij de Wettering is een kleine, zelfstandige zorgorganisatie in het Land van Maas en Waal met drie locaties: twee woon-werkboerderijen en een lunchroom/atelier. Samen vormen we een warme leefgemeenschap waarin iedereen die er woont en werkt zijn of haar steentje bijdraagt naar vermogen, draagkracht en interesse en waar aan ieders behoefte om van betekenis te zijn tegemoet gekomen wordt. Met het moestuinproject bij de boomgaard willen we een gezonde, biologische, smaakvolle en lokale voedselvoorziening aanleggen voor onszelf en mensen uit de omgeving. En daarmee ook een bijdrage leveren aan de biodiversiteit en een beter klimaat.

Ons aanbod voor deelname
  • Deelname aan een tuindersgroep van 20 personen waarmee gezamenlijk met professionele begeleiding op een duurzame wijze eigen groenten en kruiden worden geteeld op een moestuin van 500 m2.*
  • Flexibiliteit in aanwezigheid. Kan je een keer niet, bijvoorbeeld vanwege andere afspraken of vakantie? Dat kan best, zolang het werk maar eerlijk verdeeld wordt binnen de groep.
  • Deelnameperiode van 2 maart t/m 23 november 2024 (39 weken) op locatie de Wettering, Zijvond 4, 6621 KP Dreumel
  • Gedurende de hele deelnameperiode wekelijks op zaterdagochtend twee uur praktijkbegeleiding van een ervaren tuinder.
  • Minimaal 30 weken eigen geteelde biologische groenten en kruiden waarvan de wekelijkse opbrengst per deelnemer voorziet in een groot deel van de wekelijkse behoefte voor een gemiddeld huishouden.**
  • Toegang tot de tuin van maandag t/m zondag van zonsopgang tot zonsondergang inclusief biologisch zaai- en plantgoed, tuinmaterialen en gereedschap.
  • Toegang tot de online kennisbank van de Tuinders, met daarin een naslagwerk en de wekelijkse lesstof.
  • Deelnamekosten: € 17,50 per week, € 75 per maand, 9 maanden totaal € 675 inclusief btw.
  • De totale deelnamekosten worden gespreid betaald over negen maanden.
  • Herroepingsrecht van deelname is 14 dagen na de eerste betaling.
Meld je aan en geniet dit jaar van zelf geteelde biologische groenten!

Heb je nog vragen over ons aanbod? Mail ons via info@detuinders.nl en je hoort snel van ons.

*Mogelijkheid voor duo-deelname waarbij je de inschrijving deelt met iemand anders, jullie afwisselend naar de begeleiding komen en de oogst voor één deelnemer samen delen. Interesse in duo-deelname? Stuur hiervoor een bericht naar info@detuinders.nl.

**De wekelijkse opbrengst kan wisselen en is naast liefde en aandacht ook afhankelijk van omgevingsfactoren en weersomstandigheden.

 

Meld je hier aan

0 van de 10 plaatsen beschikbaar