Tuindersgroep

Begin maart start je met 20 andere deelnemers een professionele gezamenlijke moestuin van 500 m2. Per week krijg je van een ervaren tuinder twee uur instructie op de moestuin. De andere tijd per week aan werkzaamheden in de tuin, plan je in naar eigen keuze. Kan je een keer of een periode niet (bijv. vanwege vakantie), dan is er altijd wel iemand die tijd heeft om de tuin te onderhouden. Eind november eindigt het seizoen en daarmee ook de deelnameperiode.

Praktijkbegeleiding

Leren in en van de praktijk is de beste manier om vooruit te komen. Op de tuin is alles reeds aanwezig. Van gereedschappen tot zaai- en plantgoed. De tuinder leert je hoe je de principes van biologisch moestuinieren in de praktijk brengt en hoe je succesvol je eigen groente kweekt.

Online Leeromgeving

Op het platform is de wekelijkse lesinformatie, de reader, de teeltplanning en kennisbank te vinden. Ter voorbereiding als zelfstudie en naderhand toegankelijk als naslagwerk. Ook vind je hier een overzicht van de wekelijkse werkzaamheden. Zo weet je precies wat er wanneer moet gebeuren in de moestuin.

Courgette en klaver Zuilen
de Tuinders groentepakket
Groentepakket

Al die praktijkervaring en online lesinformatie gaan je ook 30 weken eigen geteelde biologische groenten en kruiden opleveren! De wekelijkse opbrengst per deelnemer voorziet in een groot deel van de wekelijkse behoefte aan groente voor een gemiddeld huishouden om lekker en gevarieerd van te eten.

Workshops

Dan heb je die verse groenten en kruiden maar welke maaltijden maak je er mee? Naast het tuinieren organiseren de Tuinders op basis van de behoeften van de groep ook workshops. Zo zijn mini-workshops over biologische bloemen, bijen en insecten, zaden oogsten of groentes inmaken mogelijk. Binnen de groepen is vaak al veel kennis en kunde aanwezig. Daarom kunnen deze additionele cursussen ook door de deelnemers gegeven worden.

Meld je vandaag nog aan en geniet dit jaar van zelf geteelde biologische groenten!