1. Home
  2. Docs
  3. Zeist De Brink
  4. Welkom

Welkom

Welkom bij de Moestuincursus XL op Kinderboerderij de Brink

Je gaat deelnemen aan de Moestuincursus XL van de Tuinders. Ontzettend leuk dat je met ons meedoet. Via deze weg willen we je vast wegwijs maken in de lesopzet van het komende jaar. Of je nu al vaker met een moestuin bezig bent geweest of voor de eerste keer gaat proberen iets te kweken, met deze moestuincursus leert iedereen groente kweken op zijn eigen niveau.

Kinderboerderij de Brink

Kinderboerderij de Brink is gelegen in Zeist. Het is met ruim 80.000 bezoekers per jaar en twee hectare land een van de grotere kinderboerderijen in Nederland. Je vindt hier niet alleen de dieren die van oudsher de Nederlandse boerderijen bevolkten, er zijn ook speeltoestellen voor de kinderen en picknicktafels waar men kan genieten van de bedrijvigheid op de kinderboerderij.

Wij, medewerkers en vrijwilligers van Kinderboerderij de Brink, zien er naar uit om jullie te ontmoeten en samen te zorgen voor een levendige plek waar veel te beleven is.

Moestuincursus XL

Met de Moestuincursus XL tuinier je een heel seizoen met een groep op een tuin van 500 m2. Een ervaren tuinder heeft voor de tuin een mooi teeltplan opgesteld, zodat je 30 weken lang een gevarieerd groentepakket mee naar huis kunt nemen. Daarnaast begeleidt deze tuinder de groep en leer je als deelnemer semiprofessioneel moestuinieren. Je leert niet alleen praktische vaardigheden rondom moestuinieren, maar je krijgt ook achtergrondinformatie. Er zijn zeer verschillende manieren van tuinieren en voor allerlei zaken kun je diverse aanpakken kiezen. Om jou de handvatten te geven om straks zelf te bepalen hoe jij wilt moestuinieren, geven wij je graag wat extra informatie.

In de lessen kiezen wij zelf voor een biologische semi professionele aanpak. Dit betekent dat we zonder chemische bestrijdingsmiddelen werken, maar wel met andere duurzame manieren van plantbescherming. Op die manier neem jij straks mooie, goed gevulde en gezonde groentepakketten mee naar huis. Elke week krijg je van te voren een kort overzicht van de komende les. Hierin vind je wat je praktisch die week in de les gaat doen en welk thema we gaan behandelen. Als je het leuk vindt, kun je dan alvast wat achtergrondinformatie lezen uit de bijbehorende reader die we voor je beschikbaar stellen. We kunnen natuurlijk niet alles van tevoren voorspellen. Daarom kijkt de tuinder ook elke week wat er nog aan extra werkzaamheden kan worden gedaan. 

Digitaal heb je nu toegang tot de lesvoorbereiding voor elke les, de reader met achtergrondinformatie en een kennisbank met extra informatie over de groenten en kruiden die je teelt. Daarnaast delen we door het jaar heen ook interessante artikelen en recepten. Zo willen wij moestuinieren leuk, leerzaam en gemakkelijk voor je maken. Wij wensen je heel veel plezier!

de Tuinders en Kinderboerderij de Brink