1. Home
  2. Docs
  3. Reader de Tuinders
  4. Teeltplan 2024

Teeltplan 2024

Hieronder vind je het teeltplan zoals we daar dit jaar mee gaan werken. In de eerste lessen leggen we het teeltplan ook nog nader uit, maar hier geven we alvast een korte toelichting. Op de horizontale as staan alle weeknummer, op de verticale as staan de bednummers. Op deze manier kunnen we laten zien welke groente er in welke week de grond in gaat.

Er staan een aantal letters in het overzicht. Z staat voor ‘zaaien’. De weken waarin Z staat zijn dus zaaiweken voor de desbetreffende groente. Daarnaast staan er ook P’s in het overzicht. De P staat voor ‘planten’. Dit betekent dat we van deze groente al jonge plantjes aangeleverd krijgen die we in de grond gaan zetten. Het nummer staat voor het aantal rijen waarmee het gewas in het bed komt. Tot slot staan er O’s in het overzicht, deze staan voor ‘oogst’. In de weken waar de O’s staan zullen we hoogstwaarschijnlijk deze groente kunnen oogsten.

Bekijk via de onderstaande link het teeltplan in groot formaat (PDF).

Teeltplan 2024

Aanvullend hierop een link naar de teeltplanning die we ook op de tuin gebruiken waar gedetailleerde informatie in staat over wat we wekelijks gaan planten (pj), zaaien (z) en poten (kn), het aantal planten, rijen en plantafstand en de aandachtspunten. In de groene rijen staan enkele of combinatieteelten waarbij de combi pas later in een andere week wordt bijgevoegd (combi wnr..). In de gele en oranje aansluitende rijen staan combinaties die tegelijk in dezelfde week in één bed gaan (combi-1,2,3,4).

Teeltplanning 2024