Knoflookpasta met venkel, amandel en pecorino
Wat kunnen we weer genieten van de venkelknollen deze periode. Ze zijn er in overvloed! Gelukkig blijft de groente in de koelkast wel een week goed. Met haar anijsachtige, specifieke smaak, is het een heerlijke en aparte groente. Multifunctioneel, want te gebruiken in zoete en hartige gerechten. Stoven, koken of bakken.
Venkel zit bomvol vitamine C, ijzer en antioxidanten. Deze groente heeft tevens allerlei gezondheidsvoordelen, zo is het een wondermiddel als het gaat om de darmgezondheid. We kunnen er dus geen genoeg van krijgen. Maak bijvoorbeeld eens deze simpele knoflookpasta met venkel, pecorino en amandelschaafsel.
Ingrediënten per persoon
- Bakvet olijfolie, roomboter of ghee
- 5 tenen knoflook
- 1 venkelknol met loof
- 100 gram pasta naar keuze
- Zout en peper
- een flinke hand amandelschaafsel
- stuk(je) pecorino
Bereiding
- Rooster het amandelschaafsel bruin in een droge koekenpan en zet daarna apart.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en de venkel in ringen.
- Verwarm olie of boter in een pan en voeg de knoflook toe. Als de knoflook een beetje gebakken is voeg je de venkel en wat loof toe. Blijf bakken tot het geheel mooi gebakken en gaar is.
- Kook ondertussen de pasta in een pan met kokend water.
- Als de pasta gaar is, voeg je deze toe aan het venkel-knooflookmengsel. Voeg ook nog wat extra boter/olie toe. Bak de pasta nu even kort mee met het mengsel tot er een mooi geheel ontstaat en de smaken samenkomen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta en garneer met geraspte pecorino en het knapperige amandelschaafsel.
- Lekker met een frisse salade
Een extra tip: Gebruik het groene, smaakvolle loof om je gerechten te garneren. Dit ziet er hartstikke feestelijke uit en is ook nog eens heel lekker!