Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Aardpeer risotto met geitenkaas en hazelnoten

Aardpeer risotto met geitenkaas en hazelnoten

Weer eens wat anders met aardpeer.

Gang: hoofdgerecht
Aantal personen/porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 min

Ingrediënten

  • 800 ml groentebouillon
  • 300 gram risottorijst
  • 200 gram aardpeer, schoongeboend en in kleine blokjes
  • 150 gram verse geitenkaas, verkruimeld
  • 150 ml witte wijn
  • 150 ml kookroom
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 4 eetlepels hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan op matig-laag vuur en fruit de sjalot en knoflook in 3 minuten glazig.
  2. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee.
  3. Blus af met witte wijn en de helft van de groentebouillon en laat rustig doorkoken tot het vocht bijna is opgenomen door de rijst.
  4. Voeg nu de aardpeerblokjes toe en de rest van de bouillon. Laat het geheel rustig verder garen tot het meeste vocht is opgenomen en de rijst net gaar is. 
  5. Roer de kookroom, peterselie en 100 gram van de geitenkaas door de risotto en breng deze op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel over 4 borden en garneer met de hazelnoten en de rest van de geitenkaas. Maal er naar wens nog wat extra peper over. 

Variatietip: Probeer het recept eens met andere noten of kaas zoals bijvoorbeeld Gruyère. 

Bron: Ekoplaza