Weer eens wat anders met aardpeer.
Gang: hoofdgerecht
Aantal personen/porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 min
Ingrediënten
- 800 ml groentebouillon
- 300 gram risottorijst
- 200 gram aardpeer, schoongeboend en in kleine blokjes
- 150 gram verse geitenkaas, verkruimeld
- 150 ml witte wijn
- 150 ml kookroom
- 2 sjalotten gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 4 eetlepels hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- 2 eetlepels peterselie, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een pan op matig-laag vuur en fruit de sjalot en knoflook in 3 minuten glazig.
- Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee.
- Blus af met witte wijn en de helft van de groentebouillon en laat rustig doorkoken tot het vocht bijna is opgenomen door de rijst.
- Voeg nu de aardpeerblokjes toe en de rest van de bouillon. Laat het geheel rustig verder garen tot het meeste vocht is opgenomen en de rijst net gaar is.
- Roer de kookroom, peterselie en 100 gram van de geitenkaas door de risotto en breng deze op smaak met zout en peper.
- Verdeel over 4 borden en garneer met de hazelnoten en de rest van de geitenkaas. Maal er naar wens nog wat extra peper over.
Variatietip: Probeer het recept eens met andere noten of kaas zoals bijvoorbeeld Gruyère.
Bron: Ekoplaza