Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Kapucijnerpuree

Kapucijnerpuree

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 400 gr kapucijners (gedopt gewicht)
  • 1 dl wittewijnazijn
  • olijfolie
  • evt. knoflook
  • evt. verse kruiden naar smaak

Bereiding

Smelt de boter in een ruime pan en voeg de kapucijners (en eventueel knoflook) toe. Blus af met wittewijnazijn. Schenk er water bij tot ze voor de helft in het vocht staan en laat op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten garen. Schep halverwege een keer om. Als het goed is, is het vocht dan zo goed als verdwenen. Voeg dan een scheutje olijfolie, peper & zout toe. Stamp met een pureestamper tot een smeuïge massa, maar maak e niet helemaal fijn. Je kunt dit bijvoorbeeld ook in de keukenmachine doen.

Bron: Van aardappelpuree tot zuringsoufflé. Mari Maris