Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Pompoen prei kerriesoep

Pompoen prei kerriesoep

Gang: hoofd- of lunchgerecht
Aantal personen/porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 oranje pompoen
  • 1 flinke prei
  • 2 uien
  • 1 liter bouillon
  • 2 eetlepels zonneschijnkruiden of 2 eetlepels kerriepoeder
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Borstel de pompoen schoon. Haal de steel er af. De pompoen hoeft niet geschild te worden. 
  2. Snijd de pompoen doormidden en haal met een lepel de pitten eruit. Snijd de pompoen in stukken en kook met de bouillon voor ongeveer 20 minuten. 
  3. Was de prei, pel de uien en snijd deze fijn.
  4. Scheutje olijfolie in een pan gieten en de ui en prei in de kerrie smoren.
  5. Pureer de pompoen met de staafmixer. Doe daarna de groenten daarbij. 
  6. Breng het geheel op smaak naar eigen inzicht.
  7. Lekker met brood erbij.

Variatietip: Serveer eventueel met room, geraspte geitenkaas en/of een toef peterselie.

Bron: De Groene Winkel