Gang: hoofd- of lunchgerecht
Aantal personen/porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 oranje pompoen
- 1 flinke prei
- 2 uien
- 1 liter bouillon
- 2 eetlepels zonneschijnkruiden of 2 eetlepels kerriepoeder
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Borstel de pompoen schoon. Haal de steel er af. De pompoen hoeft niet geschild te worden.
- Snijd de pompoen doormidden en haal met een lepel de pitten eruit. Snijd de pompoen in stukken en kook met de bouillon voor ongeveer 20 minuten.
- Was de prei, pel de uien en snijd deze fijn.
- Scheutje olijfolie in een pan gieten en de ui en prei in de kerrie smoren.
- Pureer de pompoen met de staafmixer. Doe daarna de groenten daarbij.
- Breng het geheel op smaak naar eigen inzicht.
- Lekker met brood erbij.
Variatietip: Serveer eventueel met room, geraspte geitenkaas en/of een toef peterselie.
Bron: De Groene Winkel