Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Linzensoep met borage (komkommerkruid)

Linzensoep met borage (komkommerkruid)

Ingrediënten
  • 500 gram groene linzen
  • 250 borage, snijbiet of spinazie
  • 250 gram gehakte tomaten zonder schil of pitten (een blik mag ook)
  • 1/4 kop (60 ml) olijfolie
  • zout
  • een paar sneden geroosterd brood

Bereiding

Borage is een kruid met grote bladeren die wit behaard zijn. Je kunt het gemakkelijk zelf kweken, maar het groeit ook veel in het wild. Bij ons wordt het ook wel komkommerkruid genoemd met leuke paarse bloemen. Het moet goed gekookt worden anders blijven de haren hard en stekelig. Als borage niet beschikbaar is kan het recept ook met spinazie of snijbiet worden klaargemaakt.

  1. Zet de linzen een nacht in de week.
  2. Gooi het weekwater weg, doe ze in een pan met koud water en zout en breng aan de kook.
  3. Kook voor ongeveer een uur of tot ze gaar zijn. Was de borage en hak de bladeren in grove stukken.
  4. Voeg de borage, de tomaten, zout en olie toe en roer regelmatig toe alles gaar is.
  5. Serveer met geroosterd brood.

Bron:

Alessandro Molinari Pradelli werd in 1945 in Bologna geboren en is een van de meest invloedrijke culinaire, zeker de meest gepubliceerde, auteurs in Italië. Hij heeft tientallen kookboeken op zijn naam staandie vooralde authentieke regionalekeuken betreffen. Zijn boek ‘Grande Libro della Cucina Italiana’ geldt als een standaardwerk over de Italiaanse keuken.