Lekker als lunchgerecht of serveer als maaltijdsalade met wat brood en boter.
Aantal personen/porties: 1
Bereidingstijd: 45 min.
Ingrediënten
- rauwe bieten in verschillende kleuren
- abrikozen
- verse munt
- burrata
- pijnboompitten
- hazelnoten
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Rooster de bieten besprenkeld met olijfolie, peper en zout in parten 40 min. in de oven op 180 graden.
- Rooster de pijnboompitten en hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de abrikozen in 2en (of 4en) en bak ze in roomboter in de pan tot de bruin gegrild zijn.
- Leg de bieten en abrikozen op een bord.
- Leg hier de burrata op.
- Verdeel er wat verse munt over en voeg de pijnboompitten en noten toe.
- Schenk wat olijfolie over het geheel samen met wat verse peper.
Variatietip: Vervang de burrata eens door gegrilde halloumi of fetakaas. Vervang de abrikozen eens door perzik of aardbeien.
Bron: Florien Oomes