Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Bietensalade met gegrilde abrikoos en burrata

Bietensalade met gegrilde abrikoos en burrata

Lekker als lunchgerecht of serveer als maaltijdsalade met wat brood en boter. 

Aantal personen/porties: 1
Bereidingstijd: 45 min.

Ingrediënten

  • rauwe bieten in verschillende kleuren
  • abrikozen
  • verse munt
  • burrata
  • pijnboompitten 
  • hazelnoten
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Rooster de bieten besprenkeld met olijfolie, peper en zout in parten 40 min. in de oven op 180 graden.
  2. Rooster de pijnboompitten en hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. 
  3. Snijd de abrikozen in 2en (of 4en) en bak ze in roomboter in de pan tot de bruin gegrild zijn. 
  4. Leg de bieten en abrikozen op een bord. 
  5. Leg hier de burrata op.
  6. Verdeel er wat verse munt over en voeg de pijnboompitten en noten toe.
  7. Schenk wat olijfolie over het geheel samen met wat verse peper.

Variatietip: Vervang de burrata eens door gegrilde halloumi of fetakaas. Vervang de abrikozen eens door perzik of aardbeien. 

Bron: Florien Oomes