Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Savooiekool met karwijzaad

Savooiekool met karwijzaad

Gang: bijgerecht
Aantal personen/porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 savooiekool
  • 50 gram roomboter
  • mespunt karwijzaad
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak de kool schoon. Verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
  2. Smelt de helft van de boter in een grote zware pan met deksel. Roerbak hierin het karwijzaad tot het lekker begint te ruiken. 
  3. Voeg 2 eetlepels water toe en breng aan de kook. 
  4. Voeg zodra het water kookt de kool in 1 keer toe, met een mespunt zout. Dek de pan af, schud even goed en smoor de kool 1,5 minuut op hoog vuur. Schud dan nog een keer en smoor de kool nog eens 1,5 minuut.
  5. Haal de pan van het vuur. Breng de kool op smaak met peper.
  6. Schep de kool in een warme schaal, leg de rest van de boter erop en serveer meteen. 

Variatietip: Voeg wat chilivlokken toe bij het karwijzaad als je van pittig houdt!

Bron: Ainsley Harriott, snel en simpel