Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Raapstelensoep met ei

Raapstelensoep met ei

Knalgroen, erg voedzaam en bovendien heerlijk, raapstelensoep! Voeg eventueel een eitje toe, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Ingrediënten

  • 3x bosui
  • 200 gr kruimige aardappels
  • 25 gr ongezouten roomboter
  • 2 tuinkruidenbouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 300 gr raapstelen
  • 2 eieren (eventueel)

Bereiding

Kook de eieren in 7 minuten af. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes van 1 cm. Verhit de boter in de soeppan en bak de bosui en aardappel 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snij in plakjes. Houd een paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof. Voeg de gesneden raapstelen toe aan de soep en kook nog 3 minuten mee. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper. Schep de soep in diepe borden en garneer met de plakjes ei en de achtergehouden raapstelen.