Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Heerlijk gerecht, waarbij fris, pittig, zoet, zout, crispy en zacht samenkomen.

Gang: Hoofdgerecht
Aantal personen/porties: 2
Bereidingstijd: 35 min. (waarvan 35 min. oventijd)

Ingrediënten

  • 150 gram verse boerenkool
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 rode ui
  • 70 gram granaatappelpitjes
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 50 gram feta
  • 400 gram kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
  • gerookte paprikapoeder
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 5 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel honing
  • 0,5e theelepel sriracha (of meer naar smaak)
  • 5 eetlepels water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en doe ze in een schaaltje. Voeg de olijfolie en geroosterde paprikapoeder toe en hussel door elkaar.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten erover. Rooster ze in 15 min. krokant. Hussel door elkaar en rooster nog eens 10 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing. 
  4. Snijd de rode ui in kleine ringetjes. Snijd de boerenkool fijn. Meng de rode uit, kappertjes, granaatappelpitjes en sesamzaadjes door de boerenkool. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Roer tot slot de dressing door de salade. Garneer met de feta. 

Variatietip

Varieer eens met geitenkaas in plaats van feta.

Bron: Beaufood