Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Pumpkin pie met cranberrycompote

Pumpkin pie met cranberrycompote

Gang: wat je wil
Aantal personen/porties: 6 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Benodigdheden: taartvorm

Ingrediënten

  • 250 gram pompoenpuree (geschilde, gekookte pompoenblokjes glad gepureerd)
  • 200 gram tarwebloem
  • 160 gram Thaïse kokosroom
  • 125 gram koude boter, in kleine blokjes + extra voor het invetten van de taartvorm
  • 2 eidooiers + 1 ei
  • 1 eetlepel five spices kruidenmix
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Voor de cranberry-compote:

  • 175 gram cranberry’s (vers of diepvries)
  • 150 gram suiker

Bereiding

  1. Doe de bloem, bakpoeder, boter en een snuf zout in de keukenmachine. Zet de machine aan en voeg 1 à 2 eetlepels koud water toe. Pulseer tot er een mooi deeg ontstaat. Haal het deeg uit de machine en kneed het nog even goed door met de hand. Verpak in bees wrap/folie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Bak blind (met bakpapier en bakbonen) voor ca. 15 à 20 minuten. Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen. Zet de oven op 75 graden. 
  4. Meng intussen voor de vulling de pompoenpurree met de kokosroom, het ei en de dooiers en de 5 specerijen-poeder. Schenk dit op de bodem. Bak de pie in ca. 30 à 45 minuten gaar in de oven en laat helemaal afkoelen. 
  5. Maak ondertussen de cranberrycompote: breng in een pan 150 ml water met de suiker aan de kook. Voeg de cranberry’s toe en kook rustig door tot ze openbarsten en er een mooie compote ontstaat. Laat een beetje afkoelen.
  6. Bestrijk de pie met de compote. 

Bron: Ekoplaza