Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Snijbiet farinata volgens Jeanne Johns

Snijbiet farinata volgens Jeanne Johns

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 5 eetlepels kikkererwtenmeel
  • 5 eetlepels melk
  • 1 flinke theelepel komijnpoeder
  • 1 flinke theelepel kurkumapoeder
  • 1 flinke hand snijbietstelen (fijngesneden)
  • olijfolie

Bereiding

  1. Klop de ingrediënten (behalve snijbiet en olijfolie) met peper en zout tot een beslag.
  2. Meng de snijbietstelen er doorheen.
  3. Verwarm een lage ovenschaal met een laagje olijfolie erin tot de olie zo heet is dat hij gaat sissen als je het beslag erop giet.
  4. Zorg dat er net voldoende beslag in ziet om de snijbiet te bedekken en zet 20 tot 25 minuten in een oven van 200 graden.

Heerlijk als garnituur bij gegrilde courgette.

Recept uit ‘Groente bijbel. Van aardappelpuree tot zuringsoufflé’ van Mari Maris