Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Pasta met chorizo en snijbiet

Pasta met chorizo en snijbiet

Gang: Hoofdgerecht
Aantal personen/porties: 4
Bereidingstijd: 60 min. 
Benodigdheden: Grote wokpan

Ingrediënten

  • 400 gram pasta
  • een stuk biologische chorizo (250-300 gram)
  • 400 gram snijbiet
  • 250 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 3 eetlepels tomatenpasta
  • 2 tenen knoflook
  • verse basilicum
  • zout en peper
  • chilivlokken
  • parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Snijd de chorizo in stukjes.
  2. Snijd de knoflook en de snijbiet fijn.
  3. Verhit een klein beetje bakvet in een grote braadpan en bak de chorizo lekker krokant. De chorizo zal steeds meer van zijn eigen vet loslaten en daarin frituren.
  4. Haal als de chorizo knapperig is deze uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Laat het vet van de chorizo in de pan zitten.
  5. Voeg nu de knoflook aan de pan toe en laat even fruiten.
  6. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak mee tot deze donkerder kleurt. 
  7. Kook ondertussen de pasta als aangegeven op de verpakking. 
  8. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de tomatenpuree en roer goed door op hoger vuur (zo’n 5 min.).
  9. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken.  
  10. Voeg nu wat pasta-kookwater toe (ongeveer 150 ml). Laat het mengsel een tijdje inkoken (zo’n 10 min.). Roer af en toe door. De tomaten zullen steeds meer uit elkaar vallen. Er zal een mooie tomatensaus ontstaan. Doe dit op gevoel en voeg eventueel later nog wat meer pastawater toe indien nodig. 
  11. In een andere pan bak je de snijbiet en laat je deze slinken. 
  12. In delen voeg je nu de snijbiet toe aan het tomatenmengsel. Roer goed door elkaar heen. De snijbiet zal nu nog wat verder slinken. Voeg als het nodig is nog extra pastawater toe. 
  13. Als de saus klaar is, voeg je nu als laatste de pasta toe aan het geheel en flink wat basilicum. Roer en warm het mengsel nog even goed door. 

Opmaak

Serveer met parmezaanse kaas. Garneer eventueel nog met wat basilicum. Lekker met een frisse salade. 

Bron: Florien Oomes