Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Pompoenrisotto met geitenkaas, salie en chili

Pompoenrisotto met geitenkaas, salie en chili

Gang: hoofdgerecht
Aantal personen/porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 200 gram risottorijst
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram geitenkaas + extra voor garneren
  • droge witte wijn
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 citroen
  • grote hand salie, fijngesneden
  • chilivlokken
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de pompoen toe en bak deze tot de pompoen zacht is zodat je hem kunt prakken. Dit duurt eventjes. Om het te versnellen kun je steeds een klein schepje bouillon toevoegen. Op het moment dat de pompoen klaar bijna klaar is bak je de ui en knoflook nog even mee aan. 
  2. Als de pompoen zacht en geprakt is, voeg je de risottorijst toe. Roerbak even snel op hoog voor tot de korrels glazig zijn. Blus vervolgens af met witte wijn. Laat de witte wijn volledig inkoken. 
  3. Voeg nu een klein beetje van de bouillon toe. Roer steeds goed door. Zodra de rijst de bouillon helemaal heeft opgenomen, voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. Dit herhaal je zo’n twintig minuten, totdat de rijst gaar en smeuïg is.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de salie, het sap van een citroen en wat citroenrasp, de Parmezaanse kaas en geitenkaas toe. Breng op smaak met peper en zout en wat chilivlokken.
  5. Verdeel de risotto over de borden en top af met wat salie en extra geitenkaas.

Variatietip: Probeer eens wat extra chilivlokken toe te voegen, dan wordt de risotto lekker pittig, weer eens wat anders!

Bron: Pien laat haar eten zien