Een zoete cheesecake met een deel van het beslag pompoen.
Gang: tussendoortje
Aantal personen/porties: 12 personen
Bereidingstijd: 20 minuten (oventijd 1 uur en 20 minuten, wachttijd 5 uur)
Benodigdheden: springvorm
Ingrediënten
- 400 gram pompoenstukjes (zonder schil)
- 120 gram ongezouten roomboter
- 260 gram bakkerspeculaas
- 1 eetlepel water
- 600 gram zuivelspread naturel
- 74 gram fijne kristalsuiker
- 3 middelgrote eieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 20 minuten in het midden van de oven.
- Zet de oven op 160 graden. Plaats een vuurvast schaaltje met water erin op de bodem van de oven.
- Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de speculaas met het water fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het koekmengsel hierin en druk goed aan.
- Pureer de pompoen fijn met de keukenmachine. Meng de zuivelspread, suiker, pompoenpurree en een snuf zout met een handmixer door elkaar. Voor 1 voor 1 de eieren toe en blijf het geheel luchtig kloppen. Schep het mengsel over de koekbodem in de vorm. Bak de taart gaar in ca. 1 uur in het midden van de oven. Laat 1 uur afkoelen in de oven met de deur op een kier en zet de taart erna 4 uur in de koelkast.
Variatietip: Als bodem kun je ook andere koekjes dan speculaas gebruiken. Een beetje sinaasappelsap door het beslag kan ook lekker zijn.
Bron: Allerhande