Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Pasta met palmkoolpesto en burrata

Pasta met palmkoolpesto en burrata

Gang: Hoofdgerecht
Aantal personen/porties: 3 
Bereidingstijd: 30 min.
Benodigdheden: blender

Ingrediënten

  • 1 bos cavolo nero
  • 1 hand verse basilicum
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • scheut olijfolie
  • zout
  • chiliflakes
  • zwarte peper
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 3 eetlepels roomboter
  • verse tijm, een paar takjes
  • 1 citroen: de rasp van 1 citroen en sap van een halve citroen
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 bollen burrata
  • grote hand walnoten ter garnering (ongebrand en ongezouten)

Bereiding

  1. Verwijder de harde, dikste nerven van de cavolo nero en scheur de kool in stukken.
  2. Maak een pesto in de blender van de kool, basilicum, parmezaanse kaas, olijfolie, chilivlokken, peper en zout.  Doe dit op gevoel tot het een mooie pesto-structuur heeft. De palmkool die je overhoudt, kun je later gebruiken.
  3. Kook de pasta beetgaar.
  4. Bak de pistachenootjes in de roomboter samen met de verse tijm en de citroenrasp in een grote wokpan. Bak tot de boter bruin is en de pistachenootjes geroosterd.
  5. Haal de noten uit de pan. Bak de knoflook en overgebleven cavolo nero in de achtergebleven boter.
  6. Doe de pasta in de pan bij de knoflook en de kool. Bak even aan.
  7. Doe dan de pesto erbij en het sap van de halve citroen. Roer goed door elkaar en bak het geheel even aan. Voeg eventueel wat extra pastawater toe als de saus te dik is.
  8. Verdeel de pasta over de borden. 
  9. Serveer de pasta met een burrata en strooi er de gebakken nootjes overheen.

Variatietip: Gebruik eens een hand pistachenootjes ipv walnoten ter garnering. Het recept is ook heerlijk zonder burrata met wat extra parmezaanse kaas als garnering. 

Bron: Half baked harvest