Gang: hoofdgerecht
Aantal personen/porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 0,5 pakje gele curry pasta
- 2-3 handjes fijngesneden boerenkool
- 200 gram kikkererwten
- 0,5 pompoen
- 200 ml kokosmelk
- 300 ml water
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 2 pitabroodjes
- 2/3e blok halloumi
Bereiding
- Snijd de pompoen in blokjes.
- Verwarm een scheut olie in een ruime pan en bak de currypasta een paar minuten mee, dan komen er meer smaken vrij.
- Giet en spoel de kikkererwten. Gooi de pompoenblokjes, boerenkool, kikkererwten en kokosmelk in de pan.
- Vul aan met water zodat de pompoen voor een groot deel onder water staat. Laat dit nu zo’n 15-20 minuten pruttelen totdat de pompoen zacht is en de saus is ingedikt. De zachte pompoen maakt de curry ook sauziger.
- Bak ondertussen de halloumi. Snijd de kaas in blokjes en bak in een droge pan op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin. Hussel (zodra het vocht eruit is getrokken) regelmatig om.
- Bak de pitabroodjes af zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Schep de curry met pompoen in schalen en top af met een lepel zoete abrikozenjam, zoute halloumiblokjes en de pitabroodjes.
Opmaak
Variatietip: Gebruik ook eens abrikozenconfituur in plaats van jam, of een andere fruitige dip.
Bron: Keukenmeid