Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Brandnetelpesto

Brandnetelpesto

Met het ontluikende lentegroen komen ook de brandnetels weer op. Veel mensen ervaren brandnetels als naar prikkend onkruid. Maar brandnetel is ook heel erg gezond en smaakvol. Zo werkt brandnetel ontgiftend en versterkt het de weerstand. De jonge blaadjes die in april te plukken zijn lenen zich het beste voor bereidingen. Daarna wordt de plant te pezig en stug om lekker te kunnen verwerken.

Ingrediënten

  • Twee grote handen jonge brandnetelblaadjes
  • 1 teen knoflook
  • Eén hand pompoenpitten
  • Olijfolie (zoveel als nodig voor een mooie pesto)
  • Parmezaansekaas of gistvlokken (zoveel als je lekker vindt)

Bereiding
Stoom de brandnetelblaadjes kort door in een pan een klein laagje water aan de kook te brengen. Doe de blaadjes in een vergiet en hang deze kort boven de stoom. Op deze manier halen we de prik uit de blaadjes. Doe nu alle ingrediënten in een blender en mixen maar! Voeg zoveel olie toe als dat jij lekker vindt in jouw pesto. Als je de pesto in een potje doet kun je er nog een laagje olie op gieten. Dit zorgt ervoor dat jouw pesto beschermd is van de lucht en dat deze minder snel beschimmelt.