Cake hoeft niet altijd zoet te zijn. Deze hartige variant heeft een heerlijke, subtiele venkelsmaak.
Gang: tussendoortje of bijgerecht
Aantal personen/porties: 15 plakken
Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten (waarvan 1 uur en een kwartier oventijd)
Benodigdheden: mixer, cakevorm (inhoud 1 liter)
Ingrediënten
- 2 dl olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 venkelknol van ongeveer 300 gram in reepjes
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram zongedroogde tomaatjes
- 150 gram fetakaas
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- zout en peper
Bereiding
- Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier en vet deze in.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook zachtjes glazig.
- Voeg de venkel toe en roerbak 1 minuut mee. Laat iets afkoelen.
- Klop ondertussen met de mixer 1/2e dl olie luchtig en klop één voor één de eieren erdoor.
- Spatel dan het bakmeel, de venkel, tomaatjes, fetakaas, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
- Schep het mengsel in de vorm.
- Bak de cake in de oven lichtbruin en gaar.
- Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen. Haal hem daarna uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
- Serveer de cake lauwwarm of koud.
Opmaak
Lekker met een klodder losgeroerde crème fraîche met mosterd.
Bron: Allerhande