Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Courgette doperwtjes soep

Courgette doperwtjes soep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 à 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 2 flinke courgettes in blokjes
  • 1 scheutje olijfolie
  • 800 ml groente bouillon
  • 350 gr verse doperwtjes
  • 2-3 eetlepels crème fraîche of dikke yoghurt
  • een paar takjes gesnipperde bieslook of een bosuitje fijngesnipperd
  • takje lavas

Bereiding

  1. Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui zacht in ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de knoflook en courgetteblokjes toe en fruit al omscheppend ongeveer 2 minuten.
  3. Schenk de bouillon in de pan en breng het met het takje lavas aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de doperwtjes en courgetteblokjes toe, maar houd ongeveer 2-3 eetlepels erwtjes achter.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Proef of de soep nog extra gekruid moet worden. Meng de achtergehouden doperwtjes door de gladde soep.
  5. Verdeel de courgette-doperwtjes soep over 4 kommen en garneer met de crème fraîche of dikke yoghurt en knip hierboven de bieslook klein.

Variatietip: probeer het recept ook eens te maken met een paar blaadjes munt in plaats van lavas!