Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui gesnipperd
- 1 à 2 tenen knoflook gesnipperd
- 2 flinke courgettes in blokjes
- 1 scheutje olijfolie
- 800 ml groente bouillon
- 350 gr verse doperwtjes
- 2-3 eetlepels crème fraîche of dikke yoghurt
- een paar takjes gesnipperde bieslook of een bosuitje fijngesnipperd
- takje lavas
Bereiding
- Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui zacht in ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook en courgetteblokjes toe en fruit al omscheppend ongeveer 2 minuten.
- Schenk de bouillon in de pan en breng het met het takje lavas aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de doperwtjes en courgetteblokjes toe, maar houd ongeveer 2-3 eetlepels erwtjes achter.
- Pureer de soep met een staafmixer. Proef of de soep nog extra gekruid moet worden. Meng de achtergehouden doperwtjes door de gladde soep.
- Verdeel de courgette-doperwtjes soep over 4 kommen en garneer met de crème fraîche of dikke yoghurt en knip hierboven de bieslook klein.
Variatietip: probeer het recept ook eens te maken met een paar blaadjes munt in plaats van lavas!