Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Koolchips

Koolchips

Maak je eigen, knapperige, gezonde chips uit de oven! Je kunt er allerlei koolbladeren voorgebruiken. Net wat jij lekker vindt.

Gang: snack
Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten

  • Rode kool bladeren
  • Witte kool bladeren
  • Boerenkoolbladeren
  • Palmkoolbladeren
  • Olie naar keuze
  • Grof zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de bladen schoon onder koud stromend water.
  3. Snijd de harde nerven uit de bladeren weg.
  4. Scheur of snijd de bladen in grove stukken.
  5. Meng de bladen goed met flink wat olie, zodat de bladeren overal een bedekt zijn met een dun laagje olie.
  6. Rooster de bladeren ongeveer 20 min. in de oven knapperig en gaar. Pas op dat ze niet verbranden. Het hangt af van de grootte en dikte van je chips hoe lang ze nodig hebben. 

Opmaak

Strooi flink wat zout over je chips en vul er een leuke schaal mee. 

Variatietip: Verder is het helemaal aan je smaak aan te passen. Voeg bijvoorbeeld kruiden, sesamzaadjes of gehakte nootjes toe.

Bron: Florien Oomes