Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Courgette baba ganoush

Courgette baba ganoush

Door de courgettes te grillen en te pureren met olijfolie, citroen en tahin kun je een heerlijke en smeuïge dip maken.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • halve citroen
  • 3 eetlepels tahin
  • 15 gram verse koriander
  • gerookt zeezout

Bereiding

  1. Snijd de courgettes in lange plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  2. Leg de plakken in een bakblik en bestrijk ze met olijfolie. Zet de gril van de oven op de hoogste stand en gril de plakken in ongeveer 30 minuten bruin. Keer de plakken halverwege even om. Laat de courgetteplakken afkoelen.
  3. Mix met een staafmixer of blender de courgette, een geperst teentje knoflook, het sap van een halve citroen, 3 eetlepels tahin en verse koriander fijn. Ik vind het met heel veel koriander lekker. Maar je kunt ook andere verse kruiden, zoals platte peterselie of munt gebruiken. Net wat je lekker vindt!
  4. Giet er royaal olijfolie over en maak de baba ganoush af door er wat snippers gerookt zeezout over te strooien.

Bron: etenuitdevolkstuin.nl