Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Raapstelenstamppot

Raapstelenstamppot

Eet je alleen in de winter stamppot? Zonde! Juist in het voorjaar en de zomer zijn er genoeg smakelijke gewassen te oogsten die prima in een stamppot passen. Daarom hebben wij hier voor jou een stamppot van raapstelen met gedroogde tomaatjes en stukjes kaas.

Ingrediënten

  • 200 gr raapstelen
  • 600 gr kruimige aardappels
  • 60 gr gedroogde tomaatjes
  • 125 gr belegen kaas (mag ook walnoten of komijn zijn)
  • Scheutje melk
  • Klontje boter

Bereiding

Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Verwijder de onderkantjes van de raapstelen en snijd de stelen in stukjes van 3 cm. Giet de aardappels af en doe deze terug in de pan. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en pureer de aardappels. Voeg daarna de raapstelen toe en schep deze er met een houten lepel doorheen. Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur staan zodat de raapstelen iets kunnen slinken. Voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd ondertussen de gedroogde tomaatjes en kaas in stukjes en schep deze als laatste door de stamppot.

Tip: Gooi bij het koken van de aardappels een bouillonblokje in het water. Dit zorgt voor meer smaak.