Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Snijbietquiche

Snijbietquiche

Heerlijke quiche met snijbiet.

Gang: Hoofdgerecht
Aantal personen/porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1,5 uur. (Rusttijd deeg: 30 min. Oventijd: 35 min.)
Benodigdheden: quichevorm, circa 28 cm.

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • snufje zout
  • 2 eieren

Voor de vulling:

  • 1 kilo snijbiet
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 3 eieren
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje salie
  • 75 gram feta
  • 200 gram ricotta
  • geraspte oude kaas zoveel als je wilt
  • 1 citroen
  • zout en peper
  • amandelschaafsel
  • pijnboompitten

Bereiding

Voor het deeg:

  1. Meng de bloem, boter en het zout tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg 2 eieren toe en meng kort tot het deeg samenkomt.
  3. Verpak het deeg in een bee’s wrap of folie en laat een half uurtje in de koelkast rusten.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een plak op een met bloem bestoven werkblad.
  5. Bekleed hiermee je ingevette quichevorm.

Voor de vulling:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook en verse kruiden fijn.
  3. Snijd de snijbiet, zowel steel als het blad, fijn.
  4. Bak de snijbiet met knoflook, ui en kruiden tot alle snijbiet geslonken is.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Klop in een maatbeker 3 eieren los en meng de ricotta er doorheen.
  7. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil door het ei-ricottamengsel.
  8. Knijp ook het sap van een halve citroen uit door het mengsel.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel nu de snijbiet in de quichevorm over het deeg.
  11. Schenk het ei-ricotta mengsel eroverheen.
  12. Kruimel de feta over het geheel en strooi er oude kaas op.
  13. Als laatste verdeel je wat amandelschaafsel en pijnboompitten over de bovenkant van de quiche, voor een knapperige bite.
  14. Bak de quiche ongeveer 35 minuten op 180 graden.

Lekker met een frisse salade.

Bron: deeg: www.ekoplaza.nl/nl/lekker-weten/quiche, vulling: Florien Oomes