Heerlijke quiche met snijbiet.
Gang: Hoofdgerecht
Aantal personen/porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1,5 uur. (Rusttijd deeg: 30 min. Oventijd: 35 min.)
Benodigdheden: quichevorm, circa 28 cm.
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 300 gram bloem
- 150 gram boter
- snufje zout
- 2 eieren
Voor de vulling:
- 1 kilo snijbiet
- 2 knoflooktenen
- 1 rode ui
- 3 eieren
- 1 handje verse munt
- 1 handje salie
- 75 gram feta
- 200 gram ricotta
- geraspte oude kaas zoveel als je wilt
- 1 citroen
- zout en peper
- amandelschaafsel
- pijnboompitten
Bereiding
Voor het deeg:
- Meng de bloem, boter en het zout tot een kruimelig deeg.
- Voeg 2 eieren toe en meng kort tot het deeg samenkomt.
- Verpak het deeg in een bee’s wrap of folie en laat een half uurtje in de koelkast rusten.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een plak op een met bloem bestoven werkblad.
- Bekleed hiermee je ingevette quichevorm.
Voor de vulling:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook en verse kruiden fijn.
- Snijd de snijbiet, zowel steel als het blad, fijn.
- Bak de snijbiet met knoflook, ui en kruiden tot alle snijbiet geslonken is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Klop in een maatbeker 3 eieren los en meng de ricotta er doorheen.
- Boen de citroen goed schoon en rasp de schil door het ei-ricottamengsel.
- Knijp ook het sap van een halve citroen uit door het mengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel nu de snijbiet in de quichevorm over het deeg.
- Schenk het ei-ricotta mengsel eroverheen.
- Kruimel de feta over het geheel en strooi er oude kaas op.
- Als laatste verdeel je wat amandelschaafsel en pijnboompitten over de bovenkant van de quiche, voor een knapperige bite.
- Bak de quiche ongeveer 35 minuten op 180 graden.
Lekker met een frisse salade.
Bron: deeg: www.ekoplaza.nl/nl/lekker-weten/quiche, vulling: Florien Oomes