Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Gebakken radicchio met peer

Gebakken radicchio met peer

Gang: lunch of bijgerecht
Aantal personen/porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 krop radicchio
  • (appel)stroop
  • klont roomboter
  • 1 peer
  • balsamicoazijn
  • handjevol walnoten
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de krop radicchio in vieren. Smeer 1 kant van de parten in met de stroop. De andere kant bak je in roomboter in de pan op matig vuur, tot deze bruin is. 
  2. Snijd de peer in grove stukken en bak kort mee.
  3. Blus het geheel af met balsamicoazijn. Laat het even in de pan rusten.
  4. Voeg zout en wat peper naar smaak toe en bestrooi het gerecht met een wat walnoten.

Variatietip: Ook heel lekker met hazelnoten. Of bak eens appel mee in plaats van peer. 

Bron: Sebastian Roozendaal