Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Zoetzure snijbietstelen

Zoetzure snijbietstelen

Ingrediënten

  • 200 gram snijbietstelen
  • 250 milliliter rode wijnazijn
  • 300 milliliter water
  • 120 gram suiker
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepel zout
  • 1 laurierblad

Bereiding

  1. Snijd het blad van de snijbietstelen af en snijd de stelen op de gewenste lengte. Breng een pan met water en zout aan de kook. Zet een kom met ijswater klaar.
  2. Doe de snijbietstelen in de pan zodra het water kookt. Kook de stelen anderhalve minuut en indien nodig langer als je dikke stelen hebt. Ze moeten nog wel knapperig blijven. Giet de pan af en doe de stelen meteen in de bak met ijswater. Laat de stelen vervolgens uitlekken in een vergiet en doe ze in een glazen pot. Dit kan een grote augurkenpot zijn maar of een glazen weckpot.
  3. Breng nu wijnazijn, water, suiker, peperkorrels, chilivlokken, kruidnagel, zout en laurierblad in een pan aan de kook. Laat het even goed koken en giet het over de snijbietstelen in de glazen pot. Giet de pot zo vol mogelijk zodat er zo min mogelijk zuurstof in de pot zit. Draai de deksel erop en zet het op zijn kop. Bewaar het wel in de koelkast. De snijbietstelen op zoetzuur zijn een paar weken te bewaren.

Gevonden op: www.snijbiet.nl/recepten/snijbietstelen-op-zoetzuur/